Γκόλντεν Ριτρίβερ – Σκυλιά Golden Retriever

Χώρα Προέλευσης: Το Golden Retriever (Γκόλντεν Ριτρίβερ) είναι επίσης γνωστό ως Yellow Retriever (Γέλοου Ριτρίβερ) και έχει ένα από τα πιο καλά καταγεγραμμένα και επιτυχημένα ιστορικά ανάμεσα στις άλλες ράτσες. Ανατράφηκε στην Αγγλία το 1800 για να διέρχεται μέσα από βαριά φυλλώματα και να βουτά στο κρύο νερό για μεγάλες αποστάσεις, ώστε να ανακτά θηράματα. Πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική το 1900 και αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ως ξεχωριστή ράτσα το 1912. Γρήγορα εξελίχθηκε από ένα καλό κυνηγόσκυλο σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές κατοικίδιο.

Μέγεθος: Το Γκόλντεν Ριτρίβερ έχει ύψος στον ώμο 51-61 εκατοστά και ζυγίζει 25-34 κιλά. Έχει πλατύ, στρογγυλεμένο κρανίο, κοντά αυτιά, στρογγυλά πόδια και παχιά, επίπεδη ουρά. Έχει μαύρη μύτη και καστανά μάτια.


Τρίχωμα: Το Γκόλντεν Ριτρίβερ έχει ένα διπλό τρίχωμα που βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις του χρυσού ή στο χρώμα της κρέμας γάλακτος. Το εξωτερικό τρίχωμα είναι μαλακό, σπαστό και ανθεκτικό στο νερό και το υπόστρωμα είναι παχύ, μαλακό, και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, ενώ η ουρά και τα πόδια έχουν πιο μακριές τρίχες. Το Γκόλντεν Ριτρίβερ γενικά μαδάει πολύ.

Χαρακτήρας: Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι πολύ ευγενικό, ευαίσθητο, έξυπνο, και προσαρμόσιμο. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα στον κόσμο και είναι ιδανικό για σύντροφος. Είναι σκληροτράχηλα, δυνατά, και γνωστά για τον χαρακτήρα τους. Τα σκυλάκια αυτά γαυγίζουν σπάνια και γαυγίζουν ιδιαίτερα όταν τρομάζουν, πράγμα που δεν τα καθιστά ιδανικά για σκυλιά φύλακες.

Ιδιοσυγκρασία: Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ τα πηγαίνουν καλά με τους φίλους και τους γνωστούς τους, αλλά μπορεί να είναι επιφυλακτικά με τους άγνωστους επισκέπτες. Τα πάνε ιδιαίτερα καλά με τα παιδιά και είναι φιλικά με άλλα σκυλιά και με άλλα κατοικίδια ζώα. Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι πολύ αφοσιωμένο στην οικογένεια και πρόθυμο να σας ευχαριστήσει. Με λίγα λόγια είναι απλά αξιαγάπητο!

Φροντίδα: Το Ριτρίβερ απαιτεί συχνή περιποίηση με βούρτσα και χτένα, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Τα αυτιά πρέπει πάντα να διατηρούνται καθαρά. Το Γκόλντεν Ριτρίβερ δεν θα πρέπει να διατηρούνται σε εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους και αν μένουν συχνά μόνα τους ή για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, γίνονται δυστυχισμένα και ζημιάρικα. Υπάρχει περίπτωση να πάθουν αλλεργίες του δέρματος και θα πρέπει να εξετάζονται από κτηνίατρο αμέσως. Ο μέσος όρος ζωής του είναι 10 με 12 χρόνια.

γκολντεν-ριτριβερ

Εκπαίδευση: Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι ιδιαίτερα εύκολο να εκπαιδευτεί. Είναι πολύ ευαίσθητα στην σκληρή μεταχείριση, οπότε δεν συνιστάται υπερβολική αυστηρότητα. Μαθαίνουν πολύ γρήγορα και είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμα, καθιστώντας τα ιδανικά για να κάνουν μικροδουλειές. Ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ μπορεί να μάθει πολλά κόλπα, τα οποία θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του.

Δραστηριότητα: Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ έχουν ανάγκη για άσκηση πάνω από το μέσο όρο, αν και συνήθως προσαρμόζονται στις συνήθειες οικογένειάς σας. Τα σκυλιά αυτά χρειάζονται συχνή αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους και πρέπει να το υποβάλετε σε μικρές δοκιμασίες ή να παίζετε μαζί του παιχνίδια ανάκτησης (δηλαδή να του πετάτε ένα αντικείμενο και αυτό να το φέρνει πίσω). Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ έχουν την τάση να είναι πιο δραστήρια το πρωί και το βράδυ σε σχέση με τη μέση της ημέρας.

Σχετικά Άρθρα:
Μαστίφ - Σκυλιά Mastiff
Υιοθεσία σκύλου - Τι να προσέξετε
Μίνι Σνάουτσερ - Σκυλιά Mini Schnauzer