Τα πιο έξυπνα σκυλιά

Αν ένας σκύλος προορίζεται για να κυνηγά ή για να ζει σε αγέλη, ο σκύλος αυτός είναι πιο πιθανό να έχει όρεξη για δουλειά, να του αρέσει να μετακινείται και να θέλει να σας ευχαριστήσει. Επίσης θα μαθαίνει και πιο γρήγορα. Από την άλλη, αν έχει εκτραφεί για να φυλάει κοπάδια ή για να οσφρίζεται, μπορεί να έχει δυσκολία συγκέντρωσης και να μοιάζει λίγο κουτός.

Η νοημοσύνη στα σκυλιά, όπως και στους ανθρώπους, έχει πολλές εκφάνσεις. Και παρόλο που με τον κατάλληλο χρόνο και την αντίστοιχη προσπάθεια μπορεί ο σκύλος σας να σας δώσει το καλύτερο, υπάρχουν και αντικειμενικά όρια, τα οποίες είναι ιδιότητες του ζώου σας.

Να έχετε κατά νου ότι τα πιο έξυπνα σκυλιά συχνά δεν είναι και τα καλύτερα κατοικίδια ζώα. Το μέλημά σας είναι να βρείτε μια ράτσα που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και προσπαθήσετε να κάνετε το σκύλο σας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Ροτβάιλερ

Το Ροτβάιλερ ξεκίνησε στη Γερμανία ως ένα πραγματικός σύντροφος εργασίας και η δουλειά του ήταν να φυλάει κοπάδια. Ακόμα χρησιμοποιείται ως σκυλί φρουράς και ως αστυνομικός σκύλος. Τα σκυλιά αυτά είναι διάσημα για τη στωικότητα τους, την έντονη αντίληψη που έχουν, το θάρρος, και την ακούραστη αφοσίωσή τους. Είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική προσθήκη στην οικογένεια.

Παπιγιόν

Αυτό το φαινομενικά χαριτωμένο σκυλί με τα αυτάκια σαν πεταλούδα, είναι πιο έξυπνο, πιο σκληρό, και δυνατότερο από ό, τι φαίνεται. Μια συχνή περιγραφή για αυτά είναι «μεγάλα σκυλιά σε μικρά σώματα» γιατί έχουν την αντοχή να σας ακολουθήσουν σε μεγάλους περιπάτους και έχουν τη γενναιότητα ενός σκύλου δέκα φορές το μέγεθός τους. Το παπιγιόν είναι ένας πραγματικός σύντροφος και φύλακας. Αν και μπορεί να είναι υπερβολικά ​​προστατευτικά με ό, τι τους ανήκει, η αυξημένη νοημοσύνη τους τους δίνει τη δυνατότητα να τα πάρετε οπουδήποτε. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορούν να εκπαιδευτούν σχετικά με το πού θα κάνουν και την ανάγκη τους, ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Λαμπραντόρ

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής ράτσα που επιλέγουν οι οικογένειες. Επίσης ένα σκυλί εργασίας, το Λαμπραντόρ είναι περισσότερο γνωστό για τη νοημοσύνη του, την αγάπη του, την υπομονή και την ευγένεια του, καθιστώντας τα τέλεια συντροφιά για τα νοικοκυριά με παιδιά. Εκπαιδεύεται εύκολα, και, στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα κορυφαία σκυλιά για έρευνα και διάσωση, που βοηθούν τα άτομα με αναπηρία, και χρησιμεύουν και στο έργο της αστυνομίας. Είναι επίσης γνωστό ότι αυτό-εκπαιδεύονται παρατηρώντας τις αντιδράσεις του ανθρώπου και επαναλαμβάνοντάς τες, ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ντόμπερμαν Πίντσερ

Χάρη στην εγγενή αφοβία τους και την μεγάλη αντοχή τους, το σκυλί αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σκυλιά φύλακες. Έξυπνο και δυναμικό, μπορεί εύκολα να εκπαιδευτεί για κυριαρχία ή υπακοή. Λόγω του παρελθόντος τους (υπήρξαν αστυνομικοί σκύλοι και πολεμικοί σκύλοι), μπορεί να μοιάζουν τρομακτικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά ήρεμα. Η πίστη και η οξυδέρκειά τους τα καθιστούν ιδανικά για μια οικογένεια.

Γερμανικός Ποιμενικός

Ο σκύλος αυτός αρχικά εξετράφη ειδικά για τη νοημοσύνη του. Έξυπνος, θαρραλέος, και προστατευτικός, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους συντρόφους. Μαθαίνουν πολλά πράγματα μετά από λίγες μόνο επαναλήψεις, και ακούνε τις εντολές σας σχεδόν πάντα με την πρώτη φορά. Είναι πρόθυμα να μάθουν νέα καθήκοντα, καθώς αυτό τους δίνει νόημα, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για έναν τέτοιο σκύλο. Εκτός από τη βοσκή των ζώων, χρησιμοποιούνται συχνά ως σκυλιά φρουράς, σκυλιά της αστυνομίας, διασωστικά σκυλιά, και μάλιστα κάποια έχουν εκπαιδευτεί από τον στρατό για κάνουν άλματα με αλεξίπτωτο.

τα-πιο-έξυπνα-σκυλια-1

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Μια πολύ στοργική και δημοφιλής ράτσα, το Γκόλντεν Ριτρίβερ εκτιμάται ιδιαίτερα για την ευφυΐα του. Μπορούν να μάθουν πάνω από 200 εντολές, πράγμα που τα καθιστά απαραίτητους συντρόφους τόσο στο σπίτι όσο και στο χώρο εργασίας. Πιστά, τρυφερά και υπομονετικά, με προθυμία να ευχαριστήσουν και με αγάπη για μάθηση, είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο για εσάς και την οικογένειά σας.

Κανίς (Πουντλ)

Εκπαιδεύεται εύκολα και είναι αρκετά έξυπνο. Τα Κανίς ευδοκιμούν με την ανθρώπινη συντροφιά. Μερικές φορές μάλιστα γίνονται αρκετά αποτελεσματικά και ως σκυλιά φρουράς, ιδίως αυτά που είναι κανονικού μεγέθους. Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα περίεργα κουρέματα που βλέπετε να έχουν τα Κανίς, έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε το κάθε σκυλί να μπορεί να κολυμπήσει πιο αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα να έχει αρκετή γούνα για να προστατεύεται καθώς κυνηγάει. Το Κανίς τα πάει τέλεια στην εκπαίδευση και στην υπακοή και αγαπά το παιχνίδι. Αυτό τα έκανε τόσο δημοφιλή και στο τσίρκο. Όμως, αυτό μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα επίσης. Αν μείνουν μόνα τους και βαρεθούν, τα σκυλάκια αυτά θα είναι πολύ δημιουργικά στο να βρουν τρόπο να διασκεδάσουν, πολλές φορές μπλέκοντας σε μπελάδες ή δημιουργώντας προβλήματα.

Κόλει

Το Κόλει έρχεται στο νούμερο ένα. Λόγω της απίστευτης ευφυΐας τους και της πολλής ενέργειας τους, είναι απαραίτητο να βρείτε στο Κόλει ένα επάγγελμα ή ένα σκοπό, αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα να βρείτε το σπίτι σας άνω κάτω κατά την επιστροφή σας από τη δουλειά. Έχουν μια έντονη σχέση με τον άνθρωπο, καθιστώντας τα ιδανικούς συντρόφους στη δουλειά και στο σπίτι. Ωστόσο, να θυμάστε ότι τα σκυλιά αυτά δεν θα δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό αν δεν είναι με ανθρώπους που είναι τόσο δραστήριοι όσο αυτά. Συνήθως τα πάνε καλύτερα με τους ανθρώπους που μπορούν να παίξουν μαζί τους αθλήματα για σκυλιά. Επίσης, λόγω της προέλευσής τους ως σκυλιά βοσκής, μπορεί να μπερδεύονται με τα μικρά παιδιά, γιατί αδυνατούν να τα συγκεντρώνουν σε ένα μέρος. Για τον κατάλληλο άνθρωπο, το Κόλει θα έχει καλή συμπεριφορά, θα μαθαίνει γρήγορα και θα είναι ένας πολύ καλός σύντροφος.

Αυτή είναι η λίστα μας με τα πιο έξυπνα σκυλιά. Ελπίζουμε και το δικό σας να είναι απίστευτα έξυπνο!

Σχετικά Άρθρα:
Γερμανικος Ποιμενικος - Σκυλιά German Shepherd
Μικρόσωμα σκυλιά - Ράτσες μικρόσωμων σκύλων - Μικρά Σκυλιά
Υιοθεσία σκύλου - Τι να προσέξετε