Καναρινια Μαλινουα (Waterslager)

Τα καναρίνια Μαλινουά είναι από το Βέλγιο και έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στην Ευρώπη. Αυτά τα πτηνά είναι συνήθως κίτρινα και συνήθως έχουν και κάποιες μικρές σκούρες περιοχές.

Το καναρίνι Μαλινουά είναι επίσης γνωστό ως τραγουδιστό waterslager από το Βέλγιο, τραγουδιστό Waterslager καναρίνι, καναρίνι Μαλινουά και “water singer”. Είναι ένα καναρίνι που τραγουδάει και είναι γνωστό για τον όμορφο ήχο του τραγουδιού του που ακούγεται σαν νερό που κυλάει. Επίσης έχει την μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα καναρίνια που τραγουδάνε καθώς αυτό καθώς μπορεί να παράγει ήχους κουδουνιού και φλάουτου.

Τα αληθινά Waterslager μπορούν να μιμηθούν τον ήχο ενός ρυακιού που κυλάει αργά. Μπορούν να επιταχύνουν αυτόν τον ήχο μέχρι να φτάσει στον ήχο του βρασμού. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι εάν το καναρίνι δεν κελαηδάει το τραγούδι του νερού, δεν αναγνωρίζεται ως Waterslager, ανεξαρτήτως από την γενεαλογία του.

Το τραγούδι αυτού του καναρινιού είναι πολύ ευδιάκριτο καθώς ακούγεται σαν νερό ή σαν αηδόνι. Το τραγούδι του νερού ακούγεται σαν νερό που κυλάει, νερό που στάζει σε λίμνη ή σαν ρυάκι που κυλάει. Τα καναρίνια Μαλινουά έχουν το χαμηλότερο και το υψηλότερο εύρος από νότες απ όλα τα καναρίνια που τραγουδάνε.

Είναι σχετικά μεγαλόσωμα πτηνά με μεγαλύτερα, σε σχήμα κώνου ράμφη, και πιο πιο κοφτερό δάγκωμα από τα υπόλοιπα καναρίνια. Όταν ενθουσιάζονται, τα φτερά στο πίσω μέρος τους κεφαλιού τους σηκώνονται,σχηματίζοντας μία κορυφή.

καναρινια-μαλινουα

Τα καναρίνια Μαλινουά είναι καλά και για κλουβί και για πτηνοτροφείο. Είναι αρκετά συνεσταλμένα και δεν θα πρέπει να είναι μαζί με παπαγάλους και με ερωτευμένα ζεύγη που είναι πιο επιθετικά. Επιπλέον τα αρσενικά είναι αρκετά εδαφικά και θα πρέπει να είναι ξεχωριστά. Τους αρέσει να κάνουν μπάνιο κάθε μέρα και θα πρέπει να τους δίνεται νερό για να το κάνουν.

Το περιβάλλον τους δεν θα πρέπει να είναι υγρό, δροσερό ή να φυσάει πολύ και εάν έχουν χώρο να λιάζονται στον ήλιο,θα πρέπει να υπάρχει και μια περιοχή με ίσκιο για να τα προστατεύει από τον ήλιο. Κρατήστε τις κούρνιες καθαρές για να αποφύγετε προβλήματα με τα πόδια τους.

Σχετικά Άρθρα:
Καναρίνια Κόκκινα (Χρώματος)
Ράτσες Καναρινιών - Είδη Καναρινιών
Κλουβιά για καναρίνια - Τι να προσέξετε για την αγορά τους