Πανσιον και ξενοδοχείο σκύλων – Τι να προσέξετε

Συχνά οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του τι να κάνουν με τα κατοικίδια τους, όταν ταξιδεύουν, είναι άρρωστοι ή όταν διάφορες έκτακτες οικογενειακές καταστάσεις διαταράσσουν την κανονική φροντίδα του ζώου. Μερικοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα παίρνοντας τα κατοικίδια τους μαζί τους, αλλά οι περιορισμοί των ξενοδοχείων, οι ασθένειες των κατοικιδίων από τα ταξίδια και μια πιθανή διαφυγή των κατοικιδίων ζώων μπορεί να καταστρέψει το ταξίδι τους. Άλλοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορεί να εμπιστευτούν τη φροντίδα των ζώων τους σε καλοπροαίρετους αλλά ανεκπαίδευτους γείτονες ή φίλους. Και πάλι όμως τα αποτελέσματα συνήθως δεν είναι ικανοποιητικά.

Είναι λοιπόν πιθανό, να χρειαστεί να αφήσετε το σκύλο σας μόνο του για κάποιο διάστημα. Αν και αυτό δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το σκυλί σας θα είναι σε άνετο και ασφαλές μέρος για όσο λείπετε. Εάν σκέφτεστε να αφήσετε το σκύλο σας σε κάποιο ξενοδοχείο σκύλων ή σε κάποια πανσιόν, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για να σας προτείνει κάποιο. Στη συνέχεια, τηλεφωνήστε σε κάποια ξενοδοχεία για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες. Θα σας παρουσιάσουμε κάποιες από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες σκύλων όταν πρόκειται να αφήσουν το σκύλο τους σε κάποιο ξενοδοχείο. Πριν αφήσετε και εσείς το σκύλο σας κάπου, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει αυτές τις ερωτήσεις.

Πού θα μείνει το σκυλί μου;

Είναι σημαντικό να μάθετε σχετικά με το προσωρινό σπίτι του σκύλου σας. Ρωτήστε αν μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στις εγκαταστάσεις για να δείτε αν το περιβάλλον είναι καθαρό, οργανωμένο και δεν μυρίζει. Εξετάστε τα κλουβιά και τους διαδρόμους. Ενώ ένα εκπαιδευμένο σκυλί μπορεί να μην έχει πρόβλημα να μείνει σε κλουβί, ένα σκυλί που ζει ελεύθερο μπορεί να μην είναι νιώθει καλά.

Πόσο συχνά θα βγαίνει βόλτα ο σκύλος μου;

Μερικά ξενοδοχεία σκύλων βγάζουν βόλτα τους σκύλους δυο φορές τη μέρα και μόνο για λίγα λεπτά. Αν το σκυλί σας έχει συνηθίσει σε αυτό, τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Ωστόσο, αν θέλετε το σκυλί σας να ασκείται περισσότερο θα πρέπει να κοιτάξετε για ένα ξενοδοχείο ή μια πανσιόν που θα βγάζει βόλτα το σκύλο σας 3 ή περισσότερες φορές την ημέρα. Ρωτήστε αν υπάρχει περιφραγμένος χώρο όπου το σκυλί σας μπορεί να περιπλανείται. Αν όχι, εξασφαλίστε ότι ο σκύλος σας θα απολαμβάνει μια βόλτα αρκετών λεπτών και όχι ότι απλά θα βγαίνει έξω για να ανακουφίζεται.

ξενοδοχειο-σκυλων-1

Τι θα τρώει το σκυλί μου;

Το να βάλετε το σκύλο σας σε ξενοδοχείο μπορεί να είναι αγχωτικό για εκείνον, ακόμα και αν το έχει ξανακάνει. Μια ενδεχόμενη αλλαγή στη διατροφή του πορεί να προκαλέσει διάρροια ή εμετό, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να πάρετε μαζί το φαί του σκύλου σας. Μάθετε εάν υπάρχει επιπλέον χρέωση αν ζητήσετε ειδική διατροφή. Μερικά σκυλιά δεν τρέφονται καλά όσο είναι στο ξενοδοχείο, οπότε μπορείτε να πάρετε μαζί του κάποιο εύγεστο σνακ που να προστίθεται στα τρόφιμα του για να τα κάνει πιο εύγευστα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το τι μπορει και τι δεν μπορεί να φάι το σκυλί σας.

Θα μπορεί το σκυλί μου να αλληλεπιδρά με άλλα σκυλιά;

Μερικά ξενοδοχεία επιτρέπουν στους σκύλους να παίζουν καθημερινά μαζί με άλλα σκυλιά, χωρίς λουρί. Αυτό είναι εξαιρετική άσκηση για το σκυλί σας, αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Ακόμα και τα σκυλιά που τα πάνε καλά με άλλα σκυλιά μπορούν να έρθουν σε υπερ-διέγερση και αυτό να οδηγήσει σε συμπλοκή. Αν οι σκύλοι επιτρέπεται να παίζουν μαζί, οι συνοδοί τους θα πρέπει να τα παρακολουθούν και να επιτρέπουν σε συγκεκριμένο αριθμό σκυλιών να παίζει μαζί κάθε φορά. Θα πρέπει να ρωτήσετε σχετικά με την πολιτική που έχουν για το παιχνίδι των σκύλων, καθώς και ποιό είναι το πρωτόκολλό τους αν συμβεί κάποιο ατύχημα.

πανσιον-σκυλων-1

Τι θα συμβεί αν το σκυλί μου αρρωστήσει ή τραυματιστεί;

Κάθε ξενοδοχείο θα πρέπει να παρακολοθεί καθημερινά τα σκυλιά. Τα περισσότερα έχουν ημερολόγιο όρεξης, πρόσληψης νερού, ούρησης και αφόδευσης. Τυχόν εμετός, διάρροια ή άλλα αντίστοιχα συμβάντα σημειώνονται επίσης. Σε μερικά ξενοδοχεία αφήνουν τα σκυλιά να τρέξουν για λίγο πάνω κάτω για να δουν αν όλα είναι φυσιολογικά, ειδικά αν το ξενοδοχείο είναι μέρος κάποιας κτηνιατρικής κλινικής. Αν το ξενοδοχείο δεν έχει δικό του κτηνιατρείο, ρωτήστε που μεταφέρουν τα ζώα που αρρωσταίνουν και ρωτήστε αν είναι εφικτό να μεταφερθεί το ζώο στον δικό σας κτηνίατρο.

Οι καλές σχέσεις με μια εγκατάσταση φιλοξενίας ζώων θα κανει τα πράγματα καλύτερα και για εσάς και για το σκυλάκι σας. Αν πάρετε τις προφυλάξεις που σας τονίζουμε στο παρόν άρθρο, τότε οι διακοπές σας θα είναι πιο ευχάριστες και πιο οικονομικές για κάθε μέλος της οικογένειάς σας!

Σχετικά Άρθρα:
Μπουλντόγκ - Σκυλιά Bulldog
Μικρόσωμα σκυλιά - Ράτσες μικρόσωμων σκύλων - Μικρά Σκυλιά
Παγκ - Σκυλιά Pug