Μπόστον Τεριέ – Σκυλιά Boston Terrier

Χώρα Προέλευσης: Το Τεριέ της Βοστόνης (Μπόστον Τεριέ) είναι η πρώτη ράτσα που προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρχικά δημιουργήθηκε από την αναπαραγωγή ενός Μπουλντόγκ με ένα Τεριέ με το αποτέλεσμα να είναι ένας σκύλος που ζύγιζε γύρω στα 40 κιλά. Πιστεύεται ότι οι αρχικοί γονείς ήταν ένα αγγλικό Μπουλντόγκ και το πλέον εξαφανισμένο Αγγλικό Άσπρο Τεριέ. Μετά το αρχικό ζευγάρωμα, το Τεριέ της Βοστόνης αναπαρήχθη χρησιμοποιώντας μικρότερα θηλυκά καθώς και γαλλικά μπουλντόγκ, δίνοντας έτσι τη βάση της Ράτσας. Το Τεριέ της Βοστόνης είχε το όνομα Αμερικάνικο Μπουλ Τεριέ για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την λέσχη Μπουλ Τεριέ και έτσι η ράτσα πήρε το όνομά της από τον τόπο γέννησής της.

Μέγεθος: Το Τεριέ της Βοστόνης έχει ύψος 35-45 εκατοστά στον ώμο, ενώ σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα, δεν θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 5 κιλά ή περισσότερα από 12 κιλά.

Τρίχωμα: Το τρίχωμα του Τεριέ της Βοστόνης είναι πολύ κοντό και λεπτό και δεν μαδάει πολύ. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα για το σκυλί αυτό είναι το μαύρο, το ραβδωτό, το μπλε σκούρο ή ένας συνδυασμός των τριών πάνω σε λευκό φόντο. Άλλα χρώματα όπως, κρεμ, κόκκινο και καφέ είναι πιο σπάνια. Το λευκό χρώμα στο σώμα του Μπόστον Τεριέ θα πρέπει να καλύπτει το στήθος, το ρύγχος και το λαιμό και θα πρέπει επίσης να είναι λευκά τα μισά μπροστινά πόδια και τα πίσω μέχρι τον γοφό. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια λευκή γραμμή που φτάνει από το ρύγχος προς την κορυφή του κεφαλιού, αλλά δεν πρέπει να αγγίζει τα μάτια.

Χαρακτήρας: Το Τεριέ της Βοστόνης είναι μια πολύ παιχνιδιάρικη, στοργική και τρυφερή ράτσα που αναπαρήχθη για να γίνει ένα εξαιρετικό οικογενειακό κατοικίδιο. Τα σκυλιά αυτά μαθαίνουν γρήγορα, δεδομένου ότι είναι αρκετά ευφυή. Ωστόσο, είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαρίσετε στο σκύλο όσο είναι μικρός ότι εσείς είστε το αφεντικό, αλλιώς μπορεί να γίνει αρκετά πεισματάρης. Συνήθως δεν χρησιμοποιούνται για φύλαξη, ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο να γαβγίζουν όταν είναι απαραίτητο.

Ιδιοσυγκρασία: Το Τεριέ της Βοστόνης είναι μια ενεργητική, φιλική και ευγενική ράτσα που είναι γνωστή για τον εξαιρετικό της χαρακτήρα. Είναι γνωστό ότι έχουν καλούς τρόπους και ότι απολαμβάνουν την παρέα των παιδιών όλων των ηλικιών. Το σκυλί αυτό συνιστάται επίσης ως σύντροφος για τους ηλικιωμένους. Το Μπόστον Τεριέ δεν διαθέτει αυξημένο κυνηγετικό ένστικτο και έτσι τα πάει καλά με τις γάτες και άλλα μικρά ζώα, ωστόσο, πρέπει να κοινωνικοποιηθεί σε νεαρή ηλικία για να αποφευχθεί η επιθετικότητα προς άλλα σκυλιά.

Φροντίδα: Το Τεριέ της Βοστόνης θα προσαρμοστεί καλά σε διαμερίσματα και απαιτεί μόνο ένα μικρό χώρο για να παίζει σε εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι λίγο δραστήρια στο εσωτερικό. Το λείο και κοντό τρίχωμα του απαιτεί ελάχιστη περιποίηση. Απαιτείται βούρτσισμα και μπάνιο μόνο όταν είναι απαραίτητο, αλλά τα μάτια και το πρόσωπό θα πρέπει να καθαρίζονται σε καθημερινή βάση. Τέλος, τα μάτια και τα αυτιά του θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά για ξένα αντικείμενα, καθώς και για τσιμπούρια.

μποστον-τεριε-1

Εκπαίδευση: Το σκυλί αυτό είναι πολύ έξυπνο και μαθαίνει γρήγορα από ένα καλό αφεντικό. Είναι πολύ πιθανό αν δεν δείξετε ότι είστε το αφεντικό να αναπτύξουν το Σύνδρομο του Μικρού Σκυλιού (δηλαδή να νομίζουν ότι είναι τα αφεντικά). Γενικά θα ανταποκριθούν καλύτερα σε μια αυστηρή, αλλά στοργική προσέγγιση στην εκπαίδευσή τους.

Δραστηριότητα: Το Μπόστον Τεριέ θέλει έναν καλό καθημερινό περίπατο ή επαρκές παιχνίδι στην αυλή για να είναι χαρούμενο και σε φόρμα.

Σχετικά Άρθρα:
Πως να αποτρέψετε το σκύλο σας από το να σκάβει
Σκυλιά τσέπης
Καλαζαρ (Λεισμανιαση) - Συμπτώματα και θεραπεία