Ασιατικά σκυλιά – Ράτσες που θα αγαπήσετε

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ασιατικά σκυλιά, από χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, το Αφγανιστάν, η Ταϊλάνδη, η Κορέα, η Μαλαισία, το Θιβέτ, τη Σρι Λάνκα και η Ιαπωνία. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Σι Τζου (Shih Tzu) (Κίνα): Πώς μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε αυτό το σκυλί που μοιάζει με λιοντάρι και πήρε το όνομά του από την Xi Shi Quan, η οποία σύμφωνα με το μύθο, ήταν η πιο όμορφη γυναίκα στην αρχαία Κίνα.

Ράμπουρ Γκρέιχαουντ (Rampur Greyhound) (Ινδία): Πώς μπορεί να μην σας αρέσει ένα σκυλί που λατρεύει την ανθρώπινη συντροφιά και χρησιμοποιήθηκε για να κυνηγάει λιοντάρια, τίγρεις, λεοπαρδάλεις και πάνθηρες;

Λάσα Άπσο (Lhasa Apso) (Θιβέτ): Μια από τις αρχαιότερες ράτσες σκύλων που διατηρήθηκε από τους μοναχούς του Θιβέτ, ενώ είναι εκπληκτικά δυνατή και με μακρά διάρκεια ζωής. Επίσης, είναι εξαιρετικά σκυλιά φύλακες. Το μακρύ, βαρύ τρίχωμα τους μπορεί να είναι χρυσό, αμμώδες, καφέ, γκρίζο ή μαύρο.

ασιατικα-σκυλια-1

Που Κουόκ (Phu Quoc) (Βιετνάμ): Αυτά τα σκυλιά είναι φοβερά. Παραδόξως, δεν φοβούνται τα ύψη (το οποίο είναι σπάνιο στους σκύλους), έχουν πόδια με μεμβράνες, και ένα τα τρία μόνο σκυλιά των οποίων το τρίχωμα στην πλάτη έχει αντίθετη κατεύθυνση από το υπόλοιπο τρίχωμα.

Τσόυ Τσόυ (Chow Chow) (Κίνα): Μια ιστοσελίδα είχε ονομάσει το σκυλί αυτό «Ασιάτη Τζέντλεμαν και αυτοκράτορα των σκυλιών» λόγω της βασιλικής εμφάνισης του και του αριστοκρατικού του ύφους. Παρ’ όλ’ αυτά είναι πολύ χαριτωμένα!

Σίμπα Ίνου (Shiba Inu) (Ιαπωνία): Δεν είναι μόνο χαριτωμένο, αλλά πιστεύεται ότι έχει ειδικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με τις έννοιες του πνεύματος, της υπακοής, της πίστης και της ανδρείας και η ιδιοσυγκρασία τους είναι πάντα ήρεμη και ευγενική, με μεγάλη αξιοπρέπεια.

ασιατικα-σκυλια-2

Jindo (Κορέα): Το Jindo είναι γνωστό για την τυφλή ​​πίστη του, τη γενναιότητα και την ευφυΐα του.

Ακίτα (Akita) (Ιαπωνία): Το Ακίτα έχει έναν μοναδικό συνδυασμό αξιοπρέπειας, θάρρους και αφοσίωσης στην οικογένειά του. Είναι εξαιρετικά στοργικά και πιστά με την οικογένεια και τους φίλους, κυριαρχικό στην περιοχή του αλλά συγκρατημένο με τους ξένους. Πολλές δε από τις αντιδράσεις του μοιάζουν με των αιλουροειδών. Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα Ακίτα να καθαρίσει το πρόσωπό του μετά το φαγητό, να καθαρίζει το ταίρι του και να είναι σχολαστικό στο σπίτι.

Σχετικά Άρθρα:
Λαμπραντορ Ριτριβερ - Σκυλιά Labrador Retriever
Δαλματίας - Σκυλιά Dalmatian
Κανίς (Πουντλ) - Σκυλιά Poodle