Σκυλιά για παιδιά

Αν και μερικές μικρές ράτσες σκυλιών έχουν τη φήμη του «αξεσουάρ» για ηλικιωμένες γυναίκες, οι ίδιες ράτσες μπορούν επίσης να γίνουν ιδανικοί σύντροφοί για τα παιδιά. Αυτό που λείπει στα σκυλάκια αυτά σε μέγεθος, το αντισταθμίζουν με την προσωπικότητα τους και τη διάθεση που έχουν για παιχνίδι. Και πάνω απ’ όλα είναι εξαιρετικά πιστά. Στην πραγματικότητα, το κύριο μέλημά σας, αν σκέφτεστε να πάρετε ένα μικρό σκυλί πρέπει να είναι αν εσείς και η οικογένειά σας θα έχετε την ενέργεια για να συμβαδίσετε με αυτό.

Για να μάθετε ποιο μικρό σκυλί είναι το κατάλληλο για την οικογένειά σας πρέπει να ελέγξετε πολλούς παράγοντες, όπως τον τρόπο ζωής σας, το μέγεθος της οικογένειάς σας, την ηλικία των παιδιών σας και την προθυμία σας να εκπαιδεύσετε και να φροντίζετε το σκύλο. Υπάρχει ποικιλία από ράτσες για να διαλέξετε, η καθεμιά με τα μειονεκτήματα της και τα πλεονεκτήματά της. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε μεταξύ, έχουμε συντάξει έναν κατάλογο με τα καλύτερα σκυλιά για παιδιά με βάση την προσωπικότητα, το πόσο εύκολα εκπαιδεύονται, πόση φροντίδα θέλουν και τέλος πόσο καλά τα πάνε με τα παιδιά.

Σκυλάκι Μάλτας (Μαλτέζ)

Αυτά τα παιχνιδιάρικα και στοργικά πλάσματα ήταν συντροφιά των αριστοκρατών τα τελευταία 2500 χρόνια. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς το πόσο όμορφα, πόσο κεφάτα και πόσο χαρούμενα είναι. Παρά το γεγονός ότι ανατράφηκαν κυρίως για να κάθονται στον καναπέ και στο κρεβάτι, τα Μαλτεζάκια είναι πραγματικά ενθουσιώδη για να μάθουν και πολύ εκπαιδεύσιμα. Το μόνο μειονέκτημα που έχουν είναι ότι πρέπει να βουρτσίζονται καθημερινά, πράγμα που μπορεί να είναι μεγάλη ευθύνη για τα μικρότερα παιδιά ή για τα άτομα με λίγο χρόνο.

Παγκ

Το Πάγκ είναι μια αρχαία φυλή σκύλου που κατάγεται από την Κίνα. Είναι παιχνιδιάρικο και πιστό οπότε είναι δύσκολο να μην τα πάτε καλά μαζί. Αυτά τα μικρά σκυλάκια αναπαρήχθησαν για να ζουν με τους ανθρώπους καθώς και με άλλα ζώα, πράγμα το οποίο τα καθιστά ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Εάν έχετε ένα Παγκ θα πρέπει να το προστατεύετε από το πολύ κρύο και την πολύ ζέστη. Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι ότι μαδάνε λίγο, πράγμα που κάνει δύσκολη τη συμβίωση μαζί του αν είστε αλλεργικοί.

Γιορκσάιρ Τεριέ

Εάν η οικογένειά σας είναι υπερδραστήρια και απολαμβάνει το παιχνίδι με ένα κατοικίδιο ζώο, τότε ένα Γιορκσάιρ Τεριέ θα είναι τέλειο για σας. Αυτά τα μικροσκοπικά σκυλιά είναι δραστήρια, πανέξυπνα και πολύ χαριτωμένα. Αν και μοιάζουν με παιχνιδάκια γίνονται επιθετικά όταν παίζουν οπότε να είστε έτοιμοι για προκλήσεις! Αυτά τα σκυλάκια είχαν αρχικά εκτραφεί ως ζώα αγέλης, πράγμα που τα καθιστά πολύ κοινωνικά και φιλικά. Ωστόσο, αυτό τα κάνει να είναι λίγο ανταγωνιστικά. Πιθανότατα όμως, θα ελέγξετε εύκολα τέτοιες συμπεριφορές με την κατάλληλη εκπαίδευση.

Μίνι Σνάουζερ

Γεννημένο στη Γερμανία, το Μίνι Σνάουζερ είναι από τα πιο έξυπνα και πιο χαρούμενα από όλα τα μικρά σκυλιά. Είναι επίσης πολύ εξωστρεφές και προστατευτικό, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικούς συντρόφους για τα παιδιά. Και αν σκεφτεί κανείς πόσο εύκολο και πόσο ευχάριστο είναι να εκπαιδεύσει κάποιος τα σκυλιά αυτής της ράτσας, δεν είναι έκπληξη που είναι στη λίστα μας. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχουν αυτά τα σκυλάκια είναι ότι είναι εξίσου ευτυχισμένα στην ύπαιθρο όσο και στο σπίτι.

σκυλια-για-παιδια-σναουζερ

Μπίγκλ

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για αυτά τα σκυλιά είναι ότι μπορεί να έχουν πρόβλημα αν τα αφήσετε μόνα τους πάρα πολύ καιρό. Αυτό τα καθιστά καλή επιλογή για μια οικογένεια με πολλά παιδιά και δραστήριο τρόπο ζωής, αλλά όχι και τόσο καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να περνάει ήρεμα το χρόνο του.

Κινγκ Σπάνιελ

Η γοητευτική και πνευματώδης συμπεριφορά αυτών των σκυλιών μπορεί να γοητεύσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Είναι πολύ φιλικά και ζωηρά, αλλά δεν έχουν νευρικότητα ή επιθετικότητα. Τα σκυλιά αυτά είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμα στο πόσο θα ασκούνται, και απολαμβάνουν τόσο το έντονο παιχνίδι με την οικογένεια αλλά και την ξεκούραση και χαλάρωση. Τα Κινκγ Σπάνιελ είναι έξυπνα, υπάκουα και γενικά πολύ πρόθυμα να μάθουν. Έχουν επίσης χαμηλό κόστος συντήρησης ενώ η φροντίδα τους είναι μονάχα το εβδομαδιαίο τους βούρτσισμα, για να φαίνονται όμορφα.

Χαβανέζικο σκυλάκι

Αν θέλετε ένα μικρό σκυλί που να είναι ταυτόχρονα και άνετο, το Χαβανέζικο σκυλάκι ίσως είναι ό,τι πρέπει. Το σκυλί αυτό έχει ελαφρύ, αφράτο τρίχωμα για να μένει δροσερό στη ζέστη Αβάνα. Επίσης το τρίχωμά τους δεν μαδάει, οπότε είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, αν και χρειάζεται περιποίηση. Είναι έξυπνα και καλά σκυλιά, αρκεί να τα εκπαιδεύσετε νωρίς και να τα επιβραβεύετε. Είναι επίσης πολύ φιλικό και γίνεται και καλός φύλακας αλλά και καλή παρέα για τα παιδιά.

Σι Τζου

Αν και το όνομά του στα κινέζικα σημαίνει «σκύλος λιοντάρι», αυτό είναι μάλλον παραπλανητικό δεδομένου ότι τα σκυλιά αυτής της ράτσας δεν μπορούν να πειράξουν ούτε μύγα. Τα Σι Τζου είναι τα ιδανικά μικρά σκυλιά: ζωηρά και σε εγρήγορση, αλλά σπάνια νευρικά. Και παρά το μικρό τους ανάστημα, είναι δυνατά και δεν έχουν φόβο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα να παίξουν δυνατά με τα παιδιά και να συμβαδίσουν με μια δραστήρια οικογένεια. Το μακρύ και μεταξένιο τρίχωμα του σκυλιού αυτού είναι πολύ όμορφο, αλλά θέλει πολλή δουλειά για να διατηρηθεί. Εάν σκέφτεστε να πάρετε ένα τέτοιο σκυλάκι, να έχετε κατά νου ότι χρειάζεται τακτική περιποίηση.

Ένα σκυλάκι στο σπίτι θα είναι υπέροχο για τα παιδιά σας και οι ράτσες που σας αναφέραμε, σίγουρα θα τα ενθουσιάσουν!

Σχετικά Άρθρα:
Περιλαιμια σκυλων - Πως να επιλέξετε
Τα πιο δυνατά σκυλιά
Νιουφάουντλαντ - Σκυλιά Newfoundland