Τα πιο δυνατά σκυλιά

Τα σκυλιά έχουν διάφορα μεγέθη και κυμαίνονται από γιγάντια σκυλιά ως σκυλιά μινιατούρες. Είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι ένα Τσιουάουα και ένας Μεγάλος Δανός ανήκουν στο ίδιο είδος. Αν και η αγορά ενός σκύλου πηγάζει από την ανάγκη για συντροφικότητα που προσφέρει, υπάρχουν άνθρωποι που θαυμάζουν την ευκινησία, τη ζωτικότητα και τη δύναμη που έχουν ορισμένες ράτσες σκύλων.

Ο συνδυασμός δύναμης και ευκινησίας είναι που κάνει ένα σκυλί καλό φύλακα, αλλά όταν τα σκυλιά προορίζονται μόνο για σύντροφοι, η επιθετικότητα μπορεί να είναι ανεπιθύμητη. Σε αυτό το άρθρο, υπάρχουν τα δυνατότερα σκυλιά, το καθένα με διαφορετική ιδιοσυγκρασία, που μπορούν είτε να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την επιθετικότητα τους είτε για φύλαξη είτε για συντροφιά,.

Νιουφάουντλαντ

Αυτό είναι ένα μεγάλο σκυλί που έχει μεγάλη ικανότητα να κολυμπάει στο νερό. Το σκυλί αυτό μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 50 κιλά και ανατράφηκε αρχικά ως σκύλος εργασίας. Η τεράστια δύναμη και η πίστη τους τα καθιστούν αξιοθαύμαστα κατοικίδια ζώα για τους λάτρεις των μεγάλων σκύλων.

Πιτ Μπουλ Τεριέ

Το Πιτ Μπουλ Τεριέ είναι ένα σκυλί που έχει καλά αντανακλαστικά και είναι πολύ φιλικό. Θεωρούνται σκύλοι μεσαίου μεγέθους και είναι πολύ δυνατά και πολύ μυώδη. Έχουν γενικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τις άλλες μεγάλες ράτσες σκύλων, με προσδόκιμο ζωής που ξεπερνά τα δέκα έτη. Τα πάνε καλά με τους ξένους και έχουν καλή συμπεριφορά αν εκπαιδευτούν και κοινωνικοποιηθούν σωστά και σε μικρή ηλικία.

Ιρλανδικό Γουλφχάουντ

Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτής της ράτσας είναι το επιβλητικό σώμα της που συνδυάζεται με τη μοναδική της δύναμη. Μπορεί να νομίζετε ότι αυτή η ράτσα σκυλιών είναι σαν κάθε άλλη μεγάλη ράτσα, αλλά η ταχύτητα του χρησίμευε για να κυνηγάει λύκους στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό το όνομά του στα αγγλικά σημαίνει κυνηγός λύκων και δεν έχει κάποια ομοιότητα με τους λύκους, όπως νομίζουν πολλοί άνθρωποι. Αυτή η ράτσα είναι τεράστια, και το βάρος ενός τέτοιου σκυλιού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 60 κιλά.

Μεγάλος Δανός

Αυτή η ράτσα σκυλιών κατέχει το ρεκόρ του ψηλότερου σκύλου στον κόσμο. Ο Μεγάλος Δανός είναι μια γιγαντιαία ράτσα που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως σκύλος εργασίας. Το μέγεθος του είναι παραπλανητικό του χαρακτήρα του. Ο σκύλος αυτός είναι ένα από τα πιο ήρεμα σκυλιά και έχει υψηλή ανοχή προς τα άλλα σκυλιά και τα άλλα ζώα. Ο Μεγάλος Δανός συχνά περιγράφεται ως “ευγενικός γίγαντας” και πολλές φορές κάποιος μπορεί να περάσει ένα κουτάβι από αυτήν την ράτσα για ενήλικο σκύλο άλλης ράτσας. Η ράτσα έχει κοντό τρίχωμα και ως εκ τούτου δεν θέλει πολύ περιποίηση, αλλά απαιτείται πραγματικά τεράστια προσπάθεια για να τον κάνετε μπάνιο.

τα-πιο-δυνατα-σκυλια-δανος

Ροτβάιλερ

Πρόκειται για μια ράτσα σκυλιών που είναι θαυμάσιοι σκύλοι φύλακες. Η ράτσα αυτή αναπτύχθηκε αρχικά για να φυλάει τα κοπάδια που έβοσκαν και εκεί οφείλεται και η γενναιότητα του σκύλου αυτού. Το Ροτβάιλερ μπορεί να γίνει ένα πολύ άγριο πλάσμα αν δεν είναι κοινωνικοποιηθεί σωστά και αν δεν εκπαιδευτεί. Η ράτσα είναι πολύ προστατευτική με τον ιδιοκτήτη της και δεν μπορεί να δεχτεί τους ξένους, ενώ είναι επιθετικά ακόμα και προς άλλα μέλη της οικογένειας.

Αγίου Βερνάρδου

Μια ράτσα σκυλιών που είναι διάσημη για τους γρήγορους ρυθμούς που αναπτύσσονται και που παίρνουν βάρος. Δυστυχώς τα σκυλιά αυτά, έχουν προδιάθεση για μια σειρά από γενετικές παθήσεις, όταν δεν τα φροντίζετε κατάλληλα. Μια από τις πιο γνωστές παθήσεις που παθαίνουν είναι η τάση τους για κρίσεις επιληψίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο σκύλος αυτός δεν είναι από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες ράτσες. Το μέσο βάρος των 100 κιλών και το ύψος των 80 εκατοστών αντίστοιχα, είναι ενδεικτικά του μεγέθους αυτών των σκυλιών.

Μαστίφ

Είναι μια πολύ μεγάλη και δυνατή ράτσα που απαιτεί από εσάς να έχετε πολύ χώρο στο σπίτι, αν θέλετε να πάρετε ένα. Γενικά ο χαρακτήρας τους είναι ευγενικός και πιστός. Το ιδανικό μέρος για να έχετε ένα Μαστίφ είναι αν ζείτε σε χωριό ή στην ύπαιθρο. Η ράτσα αυτή δεν είναι απαιτεί πολύ φροντίδα. Η ιδανική φροντίδα για ένα Μαστίφ είναι η ελαφριά άσκηση μέσω της βόλτας και ο στοιχειώδης καλλωπισμός που απαιτείται.

Αυτή είναι η λίστα μας με τα πιο δυνατά σκυλιά!

Σχετικά Άρθρα:
Τσιουαουα - Σκυλιά Chihuahua
Μαστίφ - Σκυλιά Mastiff
Καυκάσια Σκυλιά - Ποιμενικός Καυκάσου (Οβτσάρκα)