Μικρόσωμα σκυλιά – Ράτσες μικρόσωμων σκύλων – Μικρά Σκυλιά

Όπως και οι άνθρωποι, οι μικρόσωμες ράτσες σκυλιών έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, επομένως προτού αγοράσετε το νέο μικρό, χαριτωμένο φίλο σας, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ακριβώς τι παίρνετε.

10. Μάλτας (Maltese)

Το σκυλάκι Μάλτας είναι ένα καλό σκυλί για άτομα με αλλεργίες (γιατί δεν μαδάει πολύ), το οποίο είναι φιλικό και συνήθως τα πάει καλά με τα άλλα σκυλιά, ακόμα και με τις γάτες. Απλά δεν πρέπει να το αφήνετε μόνο του για πολύ καιρό γιατί αυτά τα σκυλάκια χρειάζονται την ανθρώπινη συντροφιά. Εύκολα ξεχωρίζουν από το ίσιο και μακρύ τρίχωμα τους, πολλές φορές δε τα σκυλάκια αυτά μοιάζουν σαν να έχουν βγει μόλις από το κομμωτήριο. Ωστόσο, η υπερβολική περιποίηση στα αξιολάτρευτα αυτά πλάσματα μπορεί να τους κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, καθότι συχνά οδηγεί σε διαταραχές της συμπεριφοράς τους.

9. Τεριέ της Βοστώνης (Boston Terrier)

Ένα σπουδαίο οικογενειακό σκυλί, το Τεριέ της Βοστώνης είναι φιλικό και δένει καλά με τα παιδιά. Ένα άλλο θετικό που έχει, είναι ότι δεν απαιτεί έντονο καλλωπισμό. Αντ’ αυτού, χρειάζεται μόνο περιστασιακό βούρτσισμα για να διώχνετε τις υπερβολικές τρίχες. Ωστόσο, σας προειδοποιούμε ότι τα σκυλάκια αυτά αγαπούν να μασουλάνε διάφορα πράγματα στο σπίτι, οπότε σας συνιστούμε να αγοράσετε πολλά παιχνίδια για να μασουλάνε. Ενδεχομένως, αν έχετε κάτι που δεν θέλετε να καταστραφεί, θα πρέπει να το κρατήσετε μακριά από το σκύλο αυτό!

8. Παγκ (Pug)

Πώς να μην σας αρέσει αυτό το σκυλάκι; Το μικρό, ζαρωμένο του πρόσωπο, τα κοντά πόδια, και η χαρισματική προσωπικότητα του κάνει το Παγκ μια κωμική και φιλική συντροφιά. Και αν και μπορεί να είναι πεισματάρικο κατά καιρούς, το Παγκ είναι γενικά ευχάριστο και πρόθυμο να σας ευχαριστήσει. Το ιδιαίτερο ρύγχος του σκύλου αυτού το κάνει επιρρεπές στο ροχαλητό, οπότε αν αποφασίσετε να πάρετε αυτό το σκυλί στην κρεβατοκάμαρά σας, μάλλον θα χρειαστείτε ωτοασπίδες!

μικροσωμα-σκυλια

7. Πομεράνιαν (Pomeranian)

Το Πομεράνιαν είναι ένα αξιολάτρευτο σκυλί με ώριμο και ευγενικό χαρακτήρα, αλλά μπορεί μερικές φορές να γίνεται φασαριόζικο (ακριβώς όπως και τα παιδιά). Μάλιστα, αν θέλετε να πάρετε ένα Πομεράνιαν, να γνωρίζετε ότι θα τα πάει καλά με τα παιδιά, εφ ‘όσον εξοικειωθεί με αυτά από κουτάβι. Ωστόσο, επειδή το σκυλί αυτό μαδάει πολύ, ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σπίτι με πολύ μικρά παιδιά.

6. Τσιουάουα (Chihuahua)

Αν και φαίνονται ήρεμα, τα σκυλιά αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικοί ταραξίες! Είναι γνωστό ότι δαγκώνουν τα παιδιά (δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν έχετε παιδιά) ή ότι γαβγίζουν ασταμάτητα μόλις συναντήσουν άγνωστα σκυλιά. Μπορούν να είναι πολύ φασαριόζικα και απαιτητικά, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η ράτσα είναι πιστή και στοργική, και ότι πολλές φορές κάνουν παρέα και με γάτες (μετά από μια περίοδο προσαρμογής φυσικά).

5. (Μίνι Σνάουζερ) Miniature Schnauzer

Το Μίνι Σνάουζερ είναι λιγότερο επιθετικό από το κανονικό Τεριέ ενώ είναι παιχνιδιάρικο, θαρραλέο, και περίεργο. Τόσο περίεργο, που στην πραγματικότητα, μπορεί να γαβγίζει σε κάθε περαστικό που βλέπει να διέρχεται, μέσα από το παράθυρό. Εντούτοις, τα Μίνι Σνάουζερ απολαμβάνουν τη συντροφιά των παιδιών και είναι ένα εξαιρετικό κατοικίδιο.

μικρά-σκυλιά

4. Σι Τζου (Shih Tzu)

Τα σκυλιά αυτά εκτρέφονται κυρίως ως κατοικίδια και οικογενειακά ζώα, οπότε το Σι Τζου είναι εξαιρετικά φιλικό, και, το σημαντικότερο απ’ όλα, είναι ήρεμο με τα παιδιά. Ενώ δεν μαδάει, το διπλό, πυκνό τρίχωμα του απαιτεί καθημερινή περιποίηση. Σκεφτείτε να πάρετε αυτό το “μίνι λιοντάρι”, εάν θέλετε έναν αξιαγάπητο και αξιόπιστο φίλο.

3. Μίνι Πουντλ (Miniature Poodle)

Όντας μια ευαίσθητη ράτσα, τα Μίνι Πούντλ έχουν την τάση να είναι αφοσιωμένα σε ένα μόνο άτομο και να είναι ντροπαλά με τους ξένους, τουλάχιστον στην αρχή. Ωστόσο τα πάνε καλά με τα παιδιά, τα σκυλιά και τα άλλα κατοικίδια ζώα. Ο αθλητικός σωματότυπος του σκυλιού αυτού δείχνει και τις αθλητικές του ρίζες. Πραγματικά, δεν υπάρχουν πολλά σκυλιά που μπορούν να έχουν τόση ευλυγισία όση αυτό το σκυλί. Τέλος, μπορείτε να κουρέψετε το Πουντλ σας σε μια ποικιλία από στυλ, όπως τα «Κουτάβι», «Continental», «Αγγλική σέλα» ή «Sporting κλιπ».

ρατσες-μικροσωμων-σκυλιων

2. Ντάξχνουντ (Dachshund)

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το σκυλί είναι πραγματικά ένας εξαιρετικός φύλακας και έχει εκτραφεί για να εξοντώνει βλαβερά ζώα! Το σκυλάκι αυτό είναι πολύ δεμένο με τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια, αλλά μπορεί να είναι επιθετικό γύρω από άγνωστα παιδιά. Το επίμηκες σώμα τους και τα κοντόχοντρα πόδια τους μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και σε θέματα παχυσαρκίας. Απλά θα πρέπει να βγάζετε αυτό το σκυλάκι μαζί σας για σύντομους περιπάτους γύρω από το τετράγωνο ή την αυλή.

1. Γιόρκσαιρ Τεριέ (Yorkshire Terrier)

Το σκυλί αυτό είναι τολμηρό, περίεργο και είναι πάντα έτοιμο για περιπέτειες. Το τρίχωμα του είναι μεταξένιο, μακρύ και ίσιο και μπορεί να κουρευτεί σε διάφορα στυλ ενώ έχει μια απόχρωση του μαύρου με ένα ίχνος σκούρου μπλε. Είναι ένα όμορφο σκυλάκι και γενικά πολύ καλό κατοικίδιο.

Σχετικά Άρθρα:
Πως να αποτρέψετε το σκύλο σας από το να σκάβει
Κολει - Σκυλιά Collie
Περιλαιμια σκυλων - Πως να επιλέξετε