Σκυλιά για σπίτι

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι το Λαμπραντόρ, ο Γερμανικός Ποιμενικός και ο «Μεγάλος Δανός» είναι θαυμάσιοι σύντροφοι για το σπίτι, αλλά μόνο οι ράτσες που χαρακτηρίζονται ως τεριέ και ως μη αθλητικές κατηγορίες πρέπει πραγματικά να ονομάζονται «σκυλιά για το σπίτι», αφού είναι ακατάλληλες για ζωή στην ύπαιθρο.

Μερικά από αυτά τα μικρόσωμα κουταβάκια συναγωνίζονται τα μεγάλα σκυλιά σε δημοτικότητα και είναι σίγουρα κατάλληλα για σπίτι.

Μπουλντόγκ

Το μεγάλο πλεονέκτημα των μπουλντόγκ είναι ότι είναι ανθεκτικά, έτσι ώστε να αντέχουν τα πειράγματα και τα παιχνίδια ενός παιδιού, ενώ δεν είναι πολύ ενεργητικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα σκυλί που ανέχεται πολλά. Επίσης, δεν είναι επιλεκτικά για το πού ζουν, έτσι και το μικρό διαμέρισμα και το μεγάλο σπίτι είναι μια χαρά για αυτά.

Μπιγκλ

Αν δεν σας πειράζει η σχετικά απαιτητική περιποίηση σε ό,τι αφορά το βούρτσισμα και το μπάνιο, το Μπιγκλ είναι ένα ιδανικό σκυλί για οικογένειες με παιδιά. Ενεργητικό και φιλικό, το Μπίγκλ είναι ανθεκτικό και υπομονετικό με τα παιδιά, και τα παιδιά σας θα εξαντληθούν πιο γρήγορα απ’ ότι ο σκύλος αυτός. Επίσης, είναι καλά και ως νταντάδες και μπορούν να σας βοηθήσουν να μαζέψετε τα παιδιά σας στο κρεβάτι, ενώ έχουν άκρως χιουμοριστικές συνήθειες, όπως το να ουρλιάζουν, το οποίο μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό σε μικρές δόσεις.

Μπουλ Τεριέ

Το Μπουλ Τεριέ είναι ευφυές, ενεργητικό και φιλικό σκυλί που μπορεί να ανεχτεί πολλά παραμένοντας ήρεμο. Ιδιαίτερα κατάλληλα για μεγάλες οικογένειες, δεν διαμαρτύρονται πολύ όταν «κακοποιούνται» από τα παιδιά, και μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να διδάξετε τα παιδιά σας πως να σχετίζονται σωστά με τα σκυλιά. Επιπρόσθετα είναι πολύ χαριτωμένα και αξιαγάπητα. Είναι δραστήρια και απαιτούν πολύ παιχνίδι, οπότε μπορούν να σας βοηθήσουν να βγάλετε τα παιδιά σας «νοκ άουτ» από την κούραση αλλά μετά θα κάτσουν να τα φυλάνε και θα είναι πολύ προστατευτικά γύρω από αυτά.

Πουντλ

Σημειώστε ότι μόνο το κανονικό Πουντλ είναι καλό οικογενειακό σκυλί. Τα Μινι Πουντλ τείνουν να εκνευρίζονται εύκολα και δεν είναι κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά. Το κλασσικό Πουντλ είναι έξυπνο και ευγενικό και είναι καλό για τα παιδιά με αλλεργίες, καθώς δεν μαδάει πολύ. Επιπρόσθετα, είναι πολύ εγκάρδια και τους αρέσει να παίζουν πολύ με τα παιδιά.

σκυλια-για-σπιτι

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες, που είναι ίσως το ιδανικό σκυλί αν θέλετε να κάνετε νέες γνωριμίες, η μόνη ράτσα από σκυλιά που εκπαιδεύονται ως σκυλιά εναντίον των εμπρησμών, και μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων για διάφορες υπηρεσίες. Για μια οικογένεια, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Τα Λαμπραντόρ λατρεύουν να ευχαριστούν τους ανθρώπους, είναι παιχνιδιάρικα, προστατευτικά, τρυφερά, και αξιόπιστα. Δεν υπάρχει τίποτα που να ευχαριστιούνται περισσότερο από το να μαθαίνουν νέα κόλπα και να τα επιδεικνύουν, ακόμα και αν κατάφεραν να μάθουν το κόλπο πριν του το δείξετε.

Σχετικά Άρθρα:
Σκυλιά φύλακες - Οι καλύτεροι σκύλοι φύλακες
Κολει - Σκυλιά Collie
Λυκόσκυλο Κουτάβι - Φροντίδα και περιποίηση