Ονόματα Σκύλων – Πως να επιλέξετε το καλύτερο όνομα για το σκυλί σας

Συγχαρητήρια για το νέο σας σκυλάκι! Τώρα ακολουθεί η ευχάριστη διαδικασία του να του δώσετε ένα ωραίο όνομα. Τα ονόματα είναι σημαντικά γιατί επηρεάζουν το πως βλέπουν οι άλλοι τον σκύλο μας όταν τον συστήνουμε. Ένα σκυλί με το όνομα «φονιάς», προκαλεί πολύ διαφορετική αντίδραση σε σχέση με ένα σκυλί με το όνομα «γλυκούλης».

Ως εκ τούτου, μην βιαστείτε να επιλέξετε το όνομα του σκύλου σας. Παρατηρήστε πόσο δραστήριος είναι ή ποιες είναι οι αγαπημένες του δραστηριότητες και περιμένετε να καταλάβετε την αληθινή του προσωπικότητα. Τότε μόνο, θα ξέρετε ποιο είναι το σωστό όνομα για αυτόν.

Ονόματα για σκυλους

Όταν ψάχνετε για ονόματα σκυλιών, υπάρχουν πολλές καλές ιδέες για να εμπνευστείτε. Για παράδειγμα:


Φανταστικοί χαρακτήρες: Μπορείτε να βρείτε μερικά καλά ονόματα από τις αγαπημένες σας ταινίες, τα αγαπημένα σας βιβλία, ή παιχνίδια. Διαλέξτε τον καλύτερο φανταστικό ήρωα (καλό ή κακό), ανάλογα με την προσωπικότητα ή/και την εμφάνιση του σκύλου σας.

Διασημότητες: Μια άλλη ενδιαφέρουσα λίστα ονομάτων είναι ονόματα διάσημων ανθρώπων, ή ιστορικών προσώπων. Μπορείτε να διαλέξετε στρατηγούς, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Καρλομάγνος ή ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης. Μπορείτε να διαλέξετε εφευρέτες, όπως ο Edison ή ο daVinci. Μπορείτε να διαλέξετε ποιητές, συγγραφείς, μουσικούς, αστέρες του κινηματογράφου, ή διάσημους αθλητές.

Η χώρα όπου κατάγεται ο σκύλος: Διαφορετικές φυλές σκυλιών προέρχονται από διαφορετικές περιοχές. Μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας όνομα ή μια αγαπημένη σας λέξη από τη χώρα όπου κατάγεται ο σκύλος σας.

Άστρα και ουράνια σώματα: Τέλος, μια μεγάλη γκάμα από ονόματα για σκυλιά προέρχονται από τα αστέρια και άλλα ουράνια σώματα. Για παράδειγμα, εάν το σκυλί σας έχει κοκκινωπό τρίχωμα μπορείτε να τον βγάλετε Άρη, όπως ο πλανήτης Άρης που είναι κόκκινος.

Για να σας βοηθήσουμε, αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή ονόματα σκυλιών για αρσενικά και θηλυκά. Τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην κορυφή σχεδόν κάθε λίστας ονομάτων με σκυλιά.

Ονόματα σκύλων αρσενικών

Τα πιο δημοφιλή ανδρικά ονόματα σκυλιών – Μαξ, Τζέικ, Τσάρλι, Ρόκυ, Τζακ, Τόμπυ, Λάκυ, Σαμ

Ονόματα σκύλων θηλυκών

Τα πιο δημοφιλή γυναικεία ονόματα σκυλιών – Μπέλα, Ντέζυ, Λούσυ, Μάγκυ, Ρόξυ, Μόλυ, Σάντι

ονοματα-σκυλων

1. Σύντομο και απλό.

Διαλέξτε ένα σύντομο και απλό όνομα που να είναι εύκολο να το πείτε. Πιθανόν, θα περάσετε πολύ χρόνο με τον καλύτερο φίλο σας τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να λέτε το όνομά του πολλές φορές. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να τον φωνάξετε απλά και μόνο για να του τραβήξετε την προσοχή γρήγορα, πριν αρχίσει να τρέχει πίσω από πουλιά και γάτες.

2. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα όνομα με 2 συλλαβές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα όνομα με 2 συλλαβές. Επίσης, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα όνομα που ξεκινά με ένα σύμφωνο. Τα σκυλιά αναγνωρίζουν τα σύμφωνα πιο εύκολα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή του σκύλου σας πιο εύκολα με ένα όνομα που αρχίζει με ένα σύμφωνο.

3. Διαλέξτε ένα όνομα που να είναι μοναδικό.

Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα όνομα που είναι μοναδικό και όχι παρόμοιο με τα ονόματα των μελών της οικογένειας, των στενών συγγενών ή φίλων. Αν ο σκύλος μας έχει ένα όνομα το οποίο είναι πανομοιότυπο ή παρόμοιο με κάποιον άλλο στην οικογένεια, μπορεί να υπάρξει σύγχυση και θα νομίζει ότι θα τον καλείτε, όταν χρησιμοποιείτε αυτό το όνομα για το άλλο πρόσωπο.

4. Η επιλογή ονόματος θα πρέπει να είναι μια διασκεδαστική οικογενειακή υπόθεση.

Είναι καλύτερο όταν όλη η οικογένεια εμπλέκεται στην επιλογή του ονόματος του σκύλου της σας. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας αισθάνεται ότι επενδύει στο σκύλο, και θα τον δεχτεί πιο εύκολα. Επιπλέον, αυτό εξασφαλίζει ότι ο καθένας θα φωνάζει το σκυλί με το επιλεγμένο όνομα. Η συνέπεια στο όνομα είναι πολύ σημαντική στην επικοινωνία με το σκύλο σας.

Μην βιαστείτε πολύ για να επιλέξετε το όνομα του σκυλιού σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δεθείτε μαζί του και περιμένετε μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε όλες τις διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς του – την καλή πλευρά του, την ανόητη πλευρά του, τις ιδιορρυθμίες του, τους φόβους του, τις πιο αγαπημένες και πιο μισητές δραστηριότητες του. Όταν τα παρατηρήσετε όλα αυτά και να αρχίσετε να κατανοείτε τον νέο φίλο σας, το καλύτερο όνομα για αυτόν θα έρθει αβίαστα.

Σχετικά Άρθρα:
Επιλέγοντας κουτάβι από κατάστημα κατοικίδιων
Μικρόσωμα σκυλιά - Ράτσες μικρόσωμων σκύλων - Μικρά Σκυλιά
Μίνι Σνάουτσερ - Σκυλιά Mini Schnauzer