Τα 10 πιο Επικίνδυνα Σκυλιά στον Κόσμο

Ανεξάρτητα από τη ράτσα ενός σκύλου, συνήθως μπορούμε να προβλέψουμε το χαρακτήρα ενός σκύλου από την ανατροφή του. Ωστόσο, κάποιες ράτσες σκύλων έχουν κερδίσει τη φήμη του “κακού”, λόγω της προδιάθεσης τους για βίαιες αλληλεπιδράσεις με άλλους σκύλους και με τους ανθρώπους. Όμως, πιστεύεται ότι η εκπαίδευση και η εξημέρωση μπορούν να περιορίσουν την επιθετικότητα ενός σκύλου.

Έτσι, σχεδόν κάθε ράτσα μπορεί να είναι θαυμάσιος σύντροφος, αλλά μπορεί να σκοτώσει. Είναι αλήθεια όμως, ότι ορισμένες φυλές είναι επιρρεπείς στην επιθετικότητα, και σε συνδυασμό με ακατάλληλη φροντίδα, οι παρακάτω δέκα πιο επικίνδυνες ράτσες είναι υπεύθυνες για αύξηση του αριθμού των τραυματισμών και των θανάτων από κάθε άλλη ράτσα.

10. Great Dane (Μεγάλος Δανός)

Αν εκπαιδευτεί κατάλληλα, τότε ο μεγάλος Δανός μπορεί να είναι ένας ευγενής γίγαντας, αλλά επειδή αυτά τα σκυλιά είναι μεγάλα και επιβλητικά μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα εάν δεν τα φροντίσετε σωστά. Ένα ενήλικο αρσενικό είναι άκρως φονικό, δεδομένου ότι μπορεί να ζυγίζει μέχρι 100 κιλά και να φτάσει σε ύψος τα 86 εκατοστά.

9. Μπόξερ

Τα Μπόξερ κατάγονται από κυνηγετικά σκυλιά, και ήδη από τον Α ‘Παγκοσμίο Πολέμο τα μπόξερ χρησιμοποιήθηκαν ως σκύλοι φύλακες. Τα σκυλιά αυτά είναι γνωστά για τα ισχυρά σαγόνια τους και το δυνατό τους δάγκωμα και είναι μια προστατευτική ράτσα σκύλου, ιδανική για οικογένειες. Ωστόσο, τα μπόξερ έχουν τη φήμη του ξεροκέφαλου.

8. Λυκόσκυλο

Όλα τα σκυλιά είναι απόγονοι των λύκων, αλλά πολλά σημερινά είδη λυκόσκυλου είναι άμεση διασταύρωση σκύλων με λύκους. Λόγω του εγγενούς κινδύνου που έχει η διασταύρωση ενός άγριου ζώου με ένα κατοικίδιο, τα σκυλιά αυτά είναι εντελώς απρόβλεπτα, στο σημείο να είναι παράνομο σε πολλές χώρες να διασταυρώνονται απευθείας λύκοι με σκύλους.

7. Μαλαμούτ Αλάσκας

Συχνά τα Μαλαμούτ μπερδεύονται για Χάσκι, αλλά είναι πολύ διαφορετικά. Είναι μεγάλα, με τα ενήλικα αρσενικά να φτάνουν τα 35 κιλά σε βάρος και τα 62 εκατοστά σε ύψος, όμως είναι συνήθως ήρεμα, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται συνήθως ως σκύλοι εργασίας, για να τραβάνε έλκηθρα και να βοηθούν τους ανθρώπους.

6. Χάσκι

Όπως και τα Μαλαμούτ, τα Χάσκι είναι γνωστά ως σκυλιά ελκήθρου. Είναι αθλητικά και δραστήρια σκυλιά. Λόγω της ιστορίας της ράτσας ως σκύλοι εργασίας, δεν είναι προορίζονται για να είναι κοινωνικά σκυλιά – σε αντίθεση με τις φυλές που αποσκοπούν ειδικά στο να είναι κατοικίδια ζώα.

5. Μπουλμαστίφ

Τα σκυλιά αυτά είναι μεγάλα και τρομακτικά, και τα αρσενικά μπορούν να φθάσουν σε βάρος τα 70 κιλά. Το μεγάλο τους μέγεθος τα κάνει πολύ επιβλητικά και η εκπαίδευσή του είναι πολύ σημαντική για να κρατήσετε υπάκουο αυτόν τον σκύλο. Τα Μπουλμαστίφ δημιουργήθηκαν ως σκύλοι φύλακες, οπότε είναι εκ φύσεως επιθετικά.

4. Ντόμπερμαν Πίντσερ

Τα Ντόμπερμαν Πίντσερ συνήθως χρησιμοποιούνται ως αστυνομικά σκυλιά, αλλά αυτό είναι λιγότερο κοινό σήμερα. Τα σκυλιά αυτά είναι συνήθως επιθετικά απέναντι στους ξένους αλλά όχι απέναντι στους ιδιοκτήτες τους. Η φήμη της φυλής έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά το μέγεθος τους και η δύναμή τους τα καθιστά επικίνδυνα.

επικίνδυνα-σκυλιά-1

3. Γερμανικός Ποιμενικός

Το δάγκωμα ενός Γερμανικού Ποιμενικού έχει δύναμη πάνω από 1.060 Newtons, και μερικές μελέτες δείχνουν ότι έχουν την τάση να δαγκώνουν και να επιτίθενται σε μικρότερα σκυλιά.

2. Ροτβάιλερ

Τα ενήλικα αρσενικά έχουν περίπου τις ίδιες διαστάσεις όπως ο Γερμανικός Ποιμενικός, όμως είναι πολύ βαρύτερα και φτάνουν ως και τα 50 κιλά. Η ιδιοσυγκρασία τους είναι συνήθως εξυπηρετική και ήρεμη, όμως είναι επιρρεπή σε βίαια ξεσπάσματα.

1. Πίτμπουλ

Η ράτσα αυτή είναι μακράν η πιο επικίνδυνη και πιο επιθετική ράτσα σκύλου. Απαιτείται κατάλληλη και εκτεταμένη εκπαίδευση για την αποτροπή των επιθετικών τους ξεσπασμάτων. Πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει την επικίνδυνη αυτή ράτσα.

Σχετικά Άρθρα:
Τα πιο έξυπνα σκυλιά
Μπόστον Τεριέ - Σκυλιά Boston Terrier
Νιουφάουντλαντ - Σκυλιά Newfoundland